What about the children?

Det är dags att ta sig i kragen nu och börja tänka på miljön mer än vi redan gör.( höppas att ni tänker iaf lite på den) Personligen bryr mig inte om hur trötta och lata ni är, just do it. Det är inte vi som kommer beröras mest av kolodioxid utsläppen direkt,det är världens fattiga länder, vill vi verkligen ha på samvetet att vi gör livet för människor i tredje världen ännu sämre?



Ta bussen,cykeln eller promenera.
Släck lampan när du inte är på ditt rum.
Låt inte vattnet rinna i 20 minuter medan du borstar tänderna.
Återvinn! Ät mindre kött och fisk, särkilt fisk vill man ha död på alla fiskar so be my guest.. !
Skit i era barnbarn då som aldrig kommer få smaka på fiskbullar. OCH TÄNK INTE MEN DET ÄR BARA JAG
( vad kan en person göra?) , för så kan jag göra med.
Var en bra förebild för andra.
Det är inte så svårt som det låter , som sagt så gör man det bara !



Och till er som är religösa och icke religösa, ifall ni inte redan visste så är det VI som ska hjälpa människor som har det sämre ställt. Det är därför världen är orättvis, de flesta av våra rika bröder och systrar skiter i hur resten av familjen har det ställt och de av våra syskon som är medelmåttiga är lika lost som de i lost, som en Maradoo skrivit på sin blogg " medelsvensken-ängslig och feg!". Har livet behandlat dig illa , du inte ensam kan slå vad om att 85% av de som lever i världen kännt att det suger. Man får göra så gott man kan och tro på det man vill. Nog sagt.



Live in peace :)

Ps. Jag har läst färdigt Vredens druvor nu och den var så braaaaaaaaaaaaaa! :D Ds.

lite tankar

Lätt att förlåta , svårt att glömma. Ifall en enda handling från dig kan göra någon annan lite lyckligare, lite gladare varför inte göra den? Ifall ett ord kan förändra allt eller kanske inget för någon, varför inte säga det? Det skulle inte kosta dig någonting. Du skulle inte ens tänka på det efteråt. Vem har sagt att man behöver gilla den man hjälper? Det visar ju bara att du kommit över det där.vad det nu än är... -Har han sårat dig, är det därför du hatar honom så mycket? -Tss , vem är han ?? - mm.. Jag hoppas att alla människor någon gång inser att vi alla är en ,att handlingar betyder mer än ord fastän ord också betyder. Att allt har ett samband , din olycka är min olycka och min lycka är din lycka. God bless dom som är positiva och för över sin positiva energi till andra. Utan er hade allt varit hopplöst.

lite seg vinter musik


Imagine


Go ahead

Idag har jag varit på badhuset med min morsa.
Vi träffade på några andra iranier efter någon timme fast var för det mesta själva.
Jag såg också "the black goodness". Grrrau..
Det var avslappnande och vi lärde till och med en okänd svensk att khoda hafez betyder hejdå på persiska, fast tror nog inte hon kommer ihåg det nu. Alltid trevligt när människor vågar ta kontakt!
Jag har också pluggat idag( 5  h) och jag måste säga att det känns skit skönt.. Ni skulle sett mig när jag löste något jag grubblat på i flera veckor sprang typ som Rocky uppför trapporna hemma fast utan trappor och utan eye of the tiger i bakgrunden.  Just the living room.
Nörd indeed (L)




Något jag funderat på ibland är skryt.
Jag vet inte ifall vissa skryter intentionally. Im not in their brains, men vissa saker de säger är lite skrytsamma eller något de säger bara för att visa alla andra eller bara den de pratar med om att de "vet" och att de "kan" och att de är "bättre"
Jag kan också göra så ibland och jag vet faktiskt inte ens själv varför jag gör som jag gör.
Vill jag kanske få positiv respons? Vill jag bli ihågkommen för att jag kunde det där eller för att jag hade hört den låten innan? Ja, tänk efter själva..
Det kan vara något sånt. Fast nu när jag har blivit äldre så försöker jag att inte skryta. Har aldrig riktigt gillat det. Ibland är det dock skönt att skryta. Jag brukar ibland skryta för mina föräldrar när det gäller betyg , men det är ju bara för att jag vill ha mycket positiv respons and alot of other benefits..
Man kan skryta på ett skämt sätt också och det är acceptabelt och när man har kämpat för något riktigt hårt, då kan man nog skryta lite. Det är olagligt att skryta framför de som har mindre än en själv.
Jag kom nog inte ens fram till en slutsats ...



Skryt för mig, snälla

Kan du skryta om allt du har?
Skryta om att du är som du är för att du växte upp utan far.
Hojta och tuta med fanfar.
Skryta om hur blodet forsade och hur äckliga dina var var.
Från mig kommer du inte få några gensvar.
Varsegod var arrogant,högmodig och envis.
Vad f*n vet jag skicka kedjebrev  om din morsas fräna porslin service!
Snacka om dina adidas,chucks' och levis'
Det gör dig aldrig till en bättre människa, det finns bevis.
På andra människor varsegod titta ner , alla gör det så gör det du med!
Gör det mer.
Skryt för mig snälla, för jag skryter jag med. / TPD



 

Vila

Idag har jag bara tagit det lugnt och jag måste erkänna att det har varit väldigt skönt.
Jag har bara träffat folk ute när jag var och satt i seketariat ( bland de som tar tid, poäng och skriver protokoll under en basket match) , jag fick ta 24 sekunder och var typ helt stressad ända tills matchen var över :P
Ni kanske undrar varför men det är typ för att man måste te x måste starta nya 24 när ett nytt lag tar bollen och det hände väl typ 715 gånger.. Well well..


Kunde gjort ganska mycket idag fast sa typ nej till allt.
I need my "Sima-time" and my "just eat and sit time".. 
Snackade lite med morsan om politics och sen satte jag mig ner för att kolla på Dancehall Queen filmen.
Den var väl ganska B fast gick att kolla på. Det sägs att filmen är lite av en underground klassiker och jag håller nog med. Man fick se hur det kan se ut på vissa ställen i Jamaica och om jag inte minns fel så utspelade sig filmen i Kingston.
Kort sammanfattat så var budskapet att man måste våga vara sig själv framför andra och att familjen betyder mycket därför att de för det mesta ställer upp. Filmen handlade också om att man måste våga göra saker för sig själv.

Quote : "walk and live, talk an u a go bomboclat dead!!"

Musiken fick 10 av 10 av mig iallafall. Filmen är från 1997 och här är the soundtrack of the movie.





Don't forget to just be you sometimes.
With no hard feelings about it.

Yes we can

Ganska segt att jag ska skriva om president valet i USA idag , fast måste bara nämna den stora historiska händelsen.
Det kom inte som en chock direkt att Obama vann , men man tänkte ju att det säkert skulle bli något valfusk eller liknande, men icke. Han vann !
Måste erkänna att jag blev lite tårögd när jag satte på tv:n på morgonen "efter" valet.
Det var så sjukt , a black president. Efter allt the afro americans ( och andra) gått igenom..



De som känner mig vet att jag lyssnat på "the opressed ones music" eller alltså hiphop,reggae osv. sen jag vet inte när..
Jag tänkte direkt på Tupac , vet inte ens hur jag ska formulera mig , but one thing is for sure Obama did it.
Jag kan inte längre säga att jag inte gillar USA så värst mycket , jag tänker vänta och ge det en chans.
And I really hope , att Obama kommer göra några bra val, för alla och inte bara amerikaner.
Det farliga nu när han tilldelats president platsen är ju att alla har så höga förväntningar på den här mannen som säger "yes we can". Han har två krig , en finanskris och en massa annat att ta itu med.
Jag gissar eller jag vet rent utav att han kommer bli en syndabock när allt inte går lika smidigt som man vill att det ska gå. Hoppas inte det blir så , men människor vill ju alltid ha någon eller något att skylla på.
Ca 97% of the black population röstade på honom , jag undrar hur sjutton han ska kunna eller ens försöka att te x minska fattigdomen och kriminaliteten överallt.
Världens mäktigaste man, Barack Obama.



"And although it seems heaven sent
We ain't ready, to see a black President"
  taget ur Tupacs låt Changes..
Jag undrar ifall vi verkligen är redo nu(även fast han blivit vald), mer än tio år efter pac's död.
I hope so, det verkar så.. Kanske är det här bara början till något väldigt bra..


Some things WILL CHANGE.




Över till mitt liv. Händer inte så mycket just nu.Sitter i köket och försöker skriva så tyst som möjligt för att farsan sover i rummet bredvid, orkade inte starta datorn på mitt rum.
Jag har varit i skolan idag , helt seg och konstig dag. Snackade nästan hela engelska lektionen med Iris.
Vi pratade om lite vad som helst te x om hur hon skulle reagera ifall jag skulle klippa av hennes hår och om att jag haft en fadder när jag var yngre.. Vi pratade också om att ens tårar inte hjälper någon eller något. Våra tårar inte hungriga barn och de ger inte tak över huvudet. Vill man lösa något världsligt problem ska man alltså inte sitta och bara visa medkänsla , antingen gör man något åt saken eller så underlättar man lite för sig själv och sitt samvete genom att bara I don't know vifta bort den.  Kanske lite hårt sagt ,men är det inte så egentligen?

Efter skolan har jag varit hemma åt mat och sen bar det av till knalleland med morsan! Vi var där en kort stund och köpte lite nödvändiga saker.
Jag stack hem till Hanniz sen och väntade på de andra i typ 1 timme. Riktigt FULT av de att komma så sent, det skulle vara reunion idag!
hehe......De kom iallafall tillslut och det blev lite african dance med bland annat arabisk musik ? Well , whatever man..
Jag försökte ragga på Hanniz lilla kattunge som jag ska kalla Waheed. Han var svårare än jag själv! HAHAH
Inte ens Iris kunde få gosa med honom , fast när vi drog till Ica för att köpa lite kvälls fika satt Aya kvar och ja...Gjorde lite saker med kissekatten!

Vi åt brie ost med nåt bröd vi köpte som vi först la på bröd rosten ( ni vet så brödet blev lite knaprigt) fast brandlarmet gick så det fick bli ugnen.. Det var min dag det..

Fred vare med er!

skrivet 4 november

Idag är en sån dag man bara vill dansa av happiness. Har egentligen ingen "speciell" anledning, har till och med en massa att göra but still.. 
Det där snacket om att det skulle vara domedagen för typ några veckor sen har ändrat mitt sätt att se på saker.  If you ain't gonna be happy , who will ?
HAHA sitter och lyssnar på "dokhtare mardom"( folkets dotter) på radio ..(Chilirec.com)
Jag köpte fyra böcker för 4 kr i skolan idag , alltså begagnade böcker.. En från Maya Angelou bland annat..




ps.Jag ska bli bl a en känd filosof när jag blir stor. Man kan inte lära känna någon på kort tid även ifall man får all information som man tror behövs. Sånt tar tid. Jag brukar inte alltid vara så positive som när jag skriver här, det är inte många som vet hur jag är in all the different moods so....stop presumin stuff. ds.


Peace and love (L)


RSS 2.0