Merry.........

Det var väl en trevlig julafton =)
Käkat gott fått presenter ( trots att jag inte ville ha några) och bara allmänt softat, men jag måste säga att det känns lite tråkigt nu när det är över.
Vad ska man göra nu ? Skolan börjar snart...
En sak jag tänkt på idag är att det är när man träffar andra släktingar eller folk man känt sedan man var liten som man börjar inse att man snart är vuxen. Jag ses inte som något barn längre eller tonåring utan
som " hon är nästan vuxen nu ".. J
a, kanske är jag det snart men, det kommer inte hindra mig från att tänka som ett barn ibland och se det enkla i saker och ting, sluta komplicera problem och livet. Jag tänker inte oroa mig för det är inte värt att oroa sig för saker och ting som kommer sedan i framtiden. Circle of life liksom alla upplever ångest och sedan i slutändan inser man att det inte var värt att oroa sig. Snackade med morsans kompis som snart är 36+ eller nåt hon läser till röntgensköterska nu och hon är ett bevis på att man har tid på sig att ändra sin livsituation om man vill, men att det är bäst att börja tidigt att utbilda sig så att man har det lätt ekonomiskt m.m hela livet sedan.



Slutsats? Don't take life so hard because we don't live that long...


Drick te...


Ta dig tid att softa med kompisar...


och plugga....



Kollade in dropitheavy.blogspot.com och Al simmons bland andra hade laddat upp riktigt softa låtar min favorit just nu är fakin jax med INI.. Här kommer ett urdrag från lyricsen om nu vill lyssna på låten sök på youtube =)




"You never success or progress Searchin for peace through material objects You go to extremes in the process Acuse others, when it's you showin your true colors Busy sellin your dreams, but all your cream Contributes to your lack of self-esteem So it would seem, cause every day of the week, you act different You see your peoples, you speak, your eyes shifted Frontin what Son you love to perform But when the crowd's gone, word is bond, you get your merc on Is this the real definition of what a snake is Y'all should of been politicians, that's where the cake is, but It didn't work with the fake ass smirk See the meek shall inherit the earth, for what it's worth, uhh Turn around yo you backwards, you know what the facts is You fakin jax kid"

Soup

Tjena igen alla snygga läsare.
Jag vet att jag inte uppdaterat på länge men det har varit för att jag prioriterat andra saker mer än bloggande som te x skola och kompisar.
Jag tänker inte berätta om en massa saker som hänt innan utan jag tänker bara skriva om min dag idag denna mörka söndag...


Dagen började med att jag gick och la mig vid 4 på morgonen för att jag inte kunde sova efter att ha tittat på Twilight och efter att ha varit på diverse två persiska fester för att fira shabe yalda som äger rum den 20 december varje år. Det är iallafall då vi firar det.
Jag har ingen lust att skriva om shabe yalda med egna ord så ni kan läsa det här från en annan sida ifall ni är intresserade.

"Jalda betyder födelse. Iranier firar årets längsta natt med att äta granat äpple, nötter och kakor och berätta gamla sagor till sina barn och barnbarn.

Det är mer än fem tusen år som iranier firar Jalda(Yalda). Jalda betyder födelse och iranier firar ljusets födelse i den längsta natten d v s  den 21dec.Jalda kallades chelle på gammalpersiska, som liknar kyla på svenska. Chehel betyder 40 på persiska och shabe chelle (kylans natt) betyder den natt som har kyla i 40 dagar framöver. Den första vintermånaden, Dey, börjar efter shabe chelle (kylans natt). "

källa :http://web.farsi.se/yalda/1.htm



Just det, min söndag
Jag vaknade ganska sent fast ändå tidigt jämfört med vissa av mina kompisar som vaknar vid ett, halv två :P
Käkade lite frukost och softade hemma. Jag föreslog sedan att jag och farsan skulle dra och övningsköra och det gick sådär. Det var frustrerande att allt gick bra när jag körde på vanlig plan mark men sen när jag skulle starta bilen vid uppförsbacken gick det åt skogen.. Nästa gång så !


Sedan kom jag hem kände att det inte fanns något att göra så jag satte mig vid the " screw up you mind " machine alltså tv:n jag tänker inte nämna alla program jag tittade på men det var tre stycken med Gordon Ramsay ( kocken ) och så Leilas julbak eller vad det heter ni kan nog förstå att jag blev hungrig när jag såg allt som lagades.
Jag använde lite energi till att klaga på att jag inte kunde äta något( med kött i ), tråkigt att vara rastlös i vintermörkret och sedan klagade jag på att jag klagade för att alla andra har det sämre.. Ni vet =)


SEDAN efter en massa diskussioner om vi skulle baka Leilas saffranspannkaka eller inte bestämde jag mig för att laga en tomat soppa( utan recept) och den blev skit bra, riktigt spicy fast jag tror inte man kunde kalla den för tomatsoppa i slutändan för jag blandade i en massa ingredienser bara. Allt jag kunde hitta det är bara att smaka av och få det att bli gott.
Haha , jag pratade först på sån smör persiska med amerikansk accent som en kvinna som lagar mat i ett matprogramm men sedan blev det som Gordon Ramsay hahaha" some basil, salt and pepper."

Done.

Jag blev på bättre humör och mätt så för er som inte vet vad ni ska göra när ni har tråkigt ..
Laga något , vadsomhelst det kan ju bli skit gott i slutändan.......
Jag skulle ha tagit kort på soppan ,men åt upp den istället.


Så..Nu ska jag bara mysa med bror genom att kolla på någon film.
Jag nämnde ju att jag hade kollat på Twilight innan också måste säga att den var JÄTTEBRA...
Fast det beror ju på vilken smak man har när det gäller filmer. Jag har alltid haft sinne för filmer och böcker med vampyrer och förbjuden kärlek så den gick hem.


Ha det bra i vintermörkret och försök hålla huvudet uppe för snart kommer sommaren!
Peace



RSS 2.0